Pippi 70

  
I dag fejres 70 året for udgivelsen af den første bog om Astrid Lindgrens Pippi Langstrømpe. I den forbindelse havde Gyldendal inviteret til fødselsdagsfejring med oplæg, bobler og Pippi-kage. 

  
Pigen, der ikke ville være voksen, men forblive 9 år, har i 70 år glædet store og små og haft stor betydning for børnelitteraturens udvikling. Og meget tyder på, at hun vil glæde og more mange år endnu. 

Ved fejringen på Gyldendal talte jeg under overskriften: Pippi – nutidens inklusionsbarn? Pippi som litterær figur om, hvad det er, der gør Pippi så særlig og bemærkelsesværdig. Det har været en udfordring og en smule angstprovokerende at skulle forberede fordraget, men også en glæde og fornøjelse at dykke ned i historierne om Pippi. Og lysten til at grave videre er klart blevet vakt. Efter mit oplæg fortalte Jens Andersen – manden bag den skønne og meget læsværdige biografi Denne dag, et liv – om Astrid Lindgrens forhold til Pippi, om vejen fra de første små og for mange ukendte noveller fra før den egentlig debut til kæmpesuccessen og det litterære gennembrud med Kender du Pippi Langdtrømpe (1945). Dagen blev rigtig fint rundet af med, at Alberte Winding læste op fra Bogen om Pippi langstrømpe. Hun læste kapitlet, hvor Pippi får besøg af to tyve samt slutningen, hvor Pippi, Tommy og Annika spiser en krummelurepille, så de aldrig vil bliv “stur”. Så fint og en dejlig måde at afslutte en god dag på. 

   
 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s