Beijing vol. 2

Det var egentlig min plan at skrive et lille dagbogsnotat hver dag, men jeg har været for træt. Vi er stort set kun på hotellet, når vi skal sove, så det er hverken blevet til rejsebeskrivelser eller læsning. Meget tyder på, at de to nøje udvalgte bøger, jeg havde med herned, ender med at komme ulæste hjem. Men de er jo heldigvis uden udløbsdato, og tilgengæld har vi fået set og oplevet rigtig meget de forgangne dage. 

Søndag var der afgang fra hotellet kl. 6, hvor vi gik ned til Himmelske Freds plads. Vi nåede ikke flaghejsningen, men vi fik set pladsen og Maos mausoleum (udefra, allerede kl. 7 var køen lang). Efter den Himmelske Freds plads gik vi en lang tur i Zhongshanparken. En park, det bl.a. er kendt for sine antikke træer. Fra parken gik turen videre til Den forbudte by. Vi var der ca. 40 minutter før åbningstid og der var allerde kø, men den var ikke så lang. Det kan klart anbefales at være der så tidligt. Dels slap vi for at stå i en alt for lang kø, dels var der ikke for mange mennesker inde i selve byen. Og den er et besøg værd. Vi var begge meget imponeret og gik rundt derinde i 3 timer. Vores frokost – Peking and – indtog vi hos Liuzhai Shifu, både stedet og menuen kan på det varmeste anbefales. Efter en velsmagende frokost gik vi videre til Nanluogu Xiang en handelsgade med alt fra cashmertørklæder til mere eller mindre mærkelige souvenirs. Her var der mange mennesker, men det var ikke totalt kaos eller alt for uoverskueligt, men en sjov oplevelse. Efter et lille pit stop og god kaffe blev det til endnu en gåtur rundt i området afsluttende med aftensmad. De 50 minutter vi måtte vente på at få bord, tilbagte vi sammen med de mange andre ventende på skamler ude på fortorvet, imens der blev spist solsikkefrø. 

   

         

          

           

Mandag gik turen til Den kinesiske mur. Vi tog til den del, der hedder Mutianyu og egentlig er der ikke så meget andet at sige end: IMPONERENDE! Vi var retur sidst på eftermiddagen og drog straks ud på nye eventyr. Det blev til en gåtur ned ad Wangfujing og lidt shopping og et besøg på Aftenmarkedet, hvor man kunne få sig en lille lækker snack i form af en skorpion, edderkop, søhest eller en anden fristende – not – delikatesse. På vejen hjem og i jagten på et sted at spise så vi flere kinesere, der enten dansede, lavede tai-chi eller noget helt tredje på et gadehjørne, i parken eller hvor der nu var en ledig firkant. 

   

                 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s