Tanker om børnekultur og børnelitteratur i læringscentret

I tirsdags var jeg en tur i Vejle. Jeg var inviteret af CFU Lillebælt og oplægget var, jeg skulle lave et tre timers kursus under overskriften: Børnkultur og børnelitteratur i læringscentret. Jeg har ofte skrevet, at jeg holder af udfordringer og dette var en af dem. Det er ikke uvant for mig at tale om børnelitteratur, den fylder en stor del af mit liv, men børnekulturdelen er ikke det jeg har arbejdet mest med. Jeg har tidligere lavet læsevaneundersøgelsen og jeg har en almen interesse i børne- og ungdomskultur, men derfra og til at skulle kunne sige noget kvalificeret og brugbart til en gruppe, som netop arbejde med børn og unge i deres hverdag på en helt anden måde, end jeg gør, nemlig skolebibliotekarer, er jo noget helt andet. Så jeg må indrømme, at jeg har brugt meget tid på at overveje og forberede dagen og det var ikke uden en vis mængde præstationsangst, jeg drog mod Vejle.

Jeg har en følelse af, at det gik ganske udmærket. Det var i hvert fald vildt inspirerende for mig selv og fik sat rigtig mange tanker i gang. Og som så ofte før, når jeg har siddet med den slags opgaver, har det givet lyst til at grave dybere ned i emnet, at studere, læse skrive, tænke videre.

Blandt emnerne var børne- og ungeliv (og -kultur) anno 2014, bogens status og tanker omkring p-bøger versus e-bøger og lidt om apps, lidt om børns og unges læsevaner og ideer til, hvilke slags bøger (genrer), der bør stå på skolebibliteket og konkrete bud på titler og lidt om, hvor børnelitteraturen er på vej hen. Jeg drog glad og opløfte hjem og håber, at mine vildt søde og deltagende kursister også gik derfra med en følelse af, at kurset havde været tiden og prioriteringen værd.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s