Besøg i de højere luftlag og historisk tilbageblik

I går formiddag gik turen til Dubai museum. Det var ikke så stort, men bestemt et besøg værd, og gav et ok billede af byens udvikling fra ørken til kæmpe by inden for en ganske kort årrække.

20130404-230949.jpg

20130404-231112.jpg

I går aftes tog Line og jeg ud til Souk Madinat Jumeirah, der er et restaurant, hotel, butiksområde, som efter sigende er bygget op som en reminder om, hvordan livet en gang var omkring kreek’en. Jeg tænker at denne kulisser dog nok er noget mere luksuøs end livet oprindeligt var i området. Ser man bort fra, at det egentlig bare er en kulisse og endnu en turistfælde, så var det nu et ganske hyggeligt område med sin helt egen særegenhed, og den slags steder skal jo ikke tages for mere end de er, vi havde i hvert fald en skøn aften.

20130404-231916.jpg

I dag gik turen til Burj Khalifa, verdens på nuværende tidspunkt højeste bygning. Der er i alt 28 etager og tårnet er 828 meter højt. Udkiksområdet er på 124. etage, i 452 meters højde. Det var faktisk lidt af en oplevelse, at se byen fra oven og få et bedre overblik over, hvordan de forskellige områder ligger i forhold til hinanden. Det var ok sigtbart, desværre kunne vi kun ane The World (kunstigt ø-område, der set foroven ligner verdenskortet). Et ganske betagende og fascinerende udsyn over byen. Turen op i The Top/Burj Khalifa er ret bekostelig, men det er det værd. Man skal dog huske at købe/booke billetten over nettet, dels da man risikerer, at der er udsolgt, men det koster også næsten fire gange så meget at købe “on the spot”.

20130404-232400.jpg

20130404-232436.jpg

Efter at have været at The Top, tog vi i Dubai Mall, et kæmpestort indkøbscenter. Vel egentlig et af hvis ikke verdens største. Jeg er ikke super god til den slags steder, da det bliver for uoverskueligt, men der er den mest fantastiske boghandel. Den er som alt andet mega stor og så er der bøger om alt. Og heldigvis er hovedparten på engelsk. Der er bl.a. en fantastisk afdeling med graphic novels og tegneserier, men også en udmærket børnebogsafdeling, bøger om arkitektur og alt inden for kreativitet. Og selvfølgelig også et stort udvalg inden for skønlitteratur. Jeg begrænsede mit bogindkøb til en enkelt graphic novel (den er til gengæld monster tung) og en billedbog samt en roman til min datter. Efter besøget i Bogparadis og en tur på cafe, gik vi rundt i centret med det mål for øje at få købt gaver til de to børn, der er blevet efterladt derhjemme.

20130404-233858.jpg

Igen i dag var der heldigvis også tid til en tur på løbebåndet og i poolen.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s