Kvinderne den på sjette sal

Det er vist de færreste, der kan være i tvivl om, at jeg holder rigtig meget af at se en god film, og allermest holder jeg af at se den i biografen . Trist, det er blevet så dyrt, hvad blev der af de billige mandage, hvor man kunne gå i biffen for 30,- kr.?? Det var fantastisk. De høje priser på trods sker det alligevel med jævne mellemrum, at jeg kommer i biografen. Og er der så noget bedre end at forlade biografens mørke og føle at den netop sete film, var hver en krone og hvert et minut værd. I mandags så jeg Kvinderne på sjette sal. En ganske vidunderlig fransk/spansk feel good film. Den revolutionere ikke verden, men den sprutter af livsglæde og giver sin tilskuer et lille hint om, at det måske ind imellem er meget sundt at stoppe op og overveje, om man er der i livet, hvor man gerne vil være og hvad man evt. selv kan gøre anderledes for at gøre det bedre.

Kvinderne på sjette sal udspiller sig i Paris I 1960. Jean-Louis er børsmægler og bor sammen med sin kone, Suzanne. De lever et regelret og privilegiet, men også forholdsvist begivenhedsløst liv. Sønnerne er på kostskole og Suzanne har ikke rigtig andet at gå op i end sig selv og Jean-Louis passer sit arbejde. Da deres stuepige, som aldrig har kunnet enes med Suzanne, forlader dem, får de i stedet en spansk stuepige, Maria. Maria bor samme med en ejendommens øvrige spanske stuepiger oppe på sjette sal, loftet. De har hvert et lille kammer, et toilet, der altid er stoppet, en vask med koldt vand og et lille køkken. Maria introducerer Jean-Louis for de andre stuepiger. Mødet med de fyrige og livsglade senoritas giver ham et andet perspektiv på livet og en fornyet livsappetit.  

Det er ingen dyb film, den har en snært af folkekomedie over sig, men uden at det bliver banalt og klichefyldt. Et rigtig godt valg af film efter en tralv periode og en lang arbejdsdag. Selv var jeg vildt træt, men forlod biografen opløftet og smilende. 

Reklamer

One thought on “Kvinderne den på sjette sal

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s